Colloquium 18 oktober 2018: Allemaal feminist?

sep 27, 2018 | Democratie, Publicaties, Media & Events

Colloquium 18 oktober 2018: Allemaal feminist?

“ Van de gelijkwaardigheid tussen alle mensen is de gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen de hoeksteen “

Schermafbeelding 2018-09-27 om 11.12.42
Feminisme is in 2018 niet overbodig of achterhaald! De MeToo beweging maakt dat duidelijk. “We Moeten Allemaal Feminist Zijn” is de Nederlandse titel van het vlot geschreven, vaak grappige en herkenbare boekje van de Nigeriaanse schrijfster Chimamanda Ngozi Adichie. (De Bezige Bij).
Twee jaar geleden werd dit boekje in Zweden gratis verspreid aan alle 16-18 jarige scholieren. De organisatie The Happy Feminist (THF fv) wil dit initiatief nu herhalen in Antwerpse scholen en zal de komende maanden 10.000 exemplaren verdelen. Een boekje gratis verspreiden volstaat echter niet. Ermee werken in de klas is nodig.
In de provincie Antwerpen werd in verschillende studierichtingen al een succesvolle try out georganiseerd. The Happy Feminist organiseert op donderdag 18 oktober 2018 een colloquium voor studenten en leerkrachten in de lokalen van de UA.

  • Rik Hancké stelt het project The Happy Feminist voor.
  • Caroline Pauwels, rector VUB en de jonge filosoof-politicoloog Bleri Lleshi geven hun visie op het feminisme.
  • In de namiddag doen we een beroep op de actieve medewerking van de deelnemers in drie werkgroepen over clichés, vooroordelen en creativiteit.

Het volledige programma van die dag, waarop u van harte welkom bent, vindt u hier als bijlage.
De onderwijsorganisaties van het GO!, de Stadsscholen, de Provincie, de Steinerscholen en het Vrij Onderwijs werken actief aan dit project mee. Recht-Op vzw, stRaten-generaal en Agorakring vzw ondersteunen het.
Help ons contact te leggen met alle leerkrachten die met dit boekje aan de slag willen gaan.
voor meer info: [email protected]

Geef uw mening via het onderstaande contactformulier