Doe mee met Recht op Lucht

mei 25, 2021 | Archief, Milieu & KlimaatDoe je mee?

29/5 – Dien mee klacht in!Op 29 mei 2021 dienen we samen klacht in: we vragen daarmee aan het parket om een onderzoek in te stellen naar de verantwoordelijken voor de gezondheidsschade door de slechte luchtkwaliteit.
Kijk op dit filmpje hoe eenvoudig het is om klacht in te dienen:

Druk de juridisch onderbouwde klacht af en onderteken de brief (ter plaatse zullen ook blanco brieven voor je klaar liggen). Voeg eventueel je eigen verhaal of tekening toe. Kom op 29 mei tussen 10 en 12u naar het justitiepaleis op de Bolivarplaats en steek je klacht persoonlijk in de brievenbus.
(Neem eventueel ook een klacht van je buur, vriend, familie mee)Kan je er niet bij zijn op 29 mei? Geen nood, je kan je brief ook zelf opsturen naar justitie of een digitale ondertekende klacht mailen naar [email protected] 
Iedereen kan gratis mee klacht indienen.
Alle info op de website  

Dien mee klacht in:
als je woont in een straat waar de lucht ongezond is
als je in je huis last hebt van geur- of geluidshinder
als jij dagelijks winkelt in een drukke, lawaaierige straat
als je route naar werk of school druk en onveilig is,
langs straten waar de luchtkwaliteit niet goed is

Kortom, als je vindt dat dit anders moet!

Recht op Lucht verenigt mensen die in ongezonde en onveilige straten wonen met iedereen die vindt dat het anders moet. Word mee superverspreider!Wil je onze stem versterken op sociale media? Super! In ons Whatsappgroepje voor superverspreiders vind je de meest recente Recht Op Lucht updates. De bedoeling is dat je die updates zo actief mogelijk verspreid in je sociale media bubbel. Let’s go viral: join us! Waarom die klachtenbrief- actie en waarom zou ik mee doen?

Het indienen van de klacht bij de procureur is vooral een middel om mensen bijeen te brengen, het gesprek aan te gaan, ons te organiseren.
We zetten het thema gezondheid opnieuw op de agenda en we maken duidelijk dat de gezondheidsschade serieus genomen moet worden.

Daarnaast is deze juridische weg niet alleen symbolisch. Ten eerste omdat de gezondheidsschade reëel is en goed gedocumenteerd. Ze is net zo reëel als de blauwe plek die het gevolg is van de mep die ik iemand geef en waar ik voor vervolgd kan worden (slagen en verwondingen).

Ten tweede omdat er (nog steeds) milieuwetten worden overtreden: de NO2 norm is een harde wettelijke norm die gehaald moet worden.
     
Twee dokters vertellen wat ongezonde lucht met ons doet

Dirk Avonts vertelt wat luchtvervuiling doet met je longen en Daan Van Brusselen legt uit wat de effecten zijn van luchtvervuiling op kinderen. De info-videos zijn in drie talen ondertiteld.
 Copyright © 2021 Recht op Lucht, All rights reserved.

Geef uw mening via het onderstaande contactformulier