Fotowedstrijd zomer 2014 Noordkasteel en het Sint-Annabos

jun 13, 2014 | Milieu & Klimaat, Oosterweel, Publicaties, Media & Events

stRaten-generaal organiseert een fotowedstrijd met als onderwerp twee bedreigde natuurgebieden van Antwerpen.
Stuur ons voor 15 oktober vijf foto’s van het Noordkasteel en vijf foto’s van Sint-Annabos, en wij leggen ze voor aan een door de wol geverfde jury van fotografen, kunstenaars en natuurliefhebbers.
Bedoeling van de wedstrijd is de twee bosgebieden die moeten wijken voor de Oosterweelverbinding op een originele manier in beeld te brengen zodat de inwoners van Antwerpen ze leren kennen en ‘er verliefd op worden’. De inzendingen zullen worden gedeeld via de facebookpagina van stRaten-generaal, uiteraard steeds met naamsvermelding van de auteur van de foto. De jury zal het aantal likes en delingen van de foto’s meenemen in de beoordeling, maar artistieke kwaliteit zal de doorslag geven. De winnaar krijgt een Lomo Sardina die door ons op unieke wijze wordt gepimpt. Al wie meedoet maakt kans op een fotocursusdag met fotograaf Chris Terryn van puurfoto.be.
Deze wedstrijd is informeel en laagdrempelig. Ook foto’s die zijn gemaakt met eenvoudige toestellen zullen in overweging worden genomen. We hopen dat deelnemers in de eerste plaats meedoen voor de goeie zaak. Door mooie foto’s aan te leveren teken je artistiek protest aan tegen het verdwijnen van de  groengebieden. Breng plant, dier, mens, kunst (jaja, vanaf september is er in het Noordkasteel AIR Waves) op artistieke wijze in beeld. Vergeet niet dat beide groendomeinen in de inzending moeten zijn opgenomen.
Foto’s naar [email protected], graag niet groter dan 500 op 800 px.
De jury bestaat uit
– de fotografen Koen Broos, Luc Janssens, Chris Terryn, Katrijn van Giel en Diego Franssens
– videast van kunstcollectief angels&hearts Serge Vermeersch
– voorzitter van Natuurpunt WAL Jef Van De Wiele
– kunstkenner Anne Baudouin
– schrijver Anne Provoost.

Om u alvast zin te doen krijgen:
_BRO5768_KoenBroos
(c) Koen Broos

Anne_Provoost
(c) Anne Provoost

Frederik_Beyens
(c) Frederik Beyens – www.frederikbeyens.be

Bea_Mertens
(c) Bea Mertens

Luc_Janssens
(c) Luc Janssens

Chris_Terryn
(c) Chris Terryn (www.puurfoto.be)

Geef uw mening via het onderstaande contactformulier