Horta-infoavond van 16 maart gaat niet door

mrt 11, 2020 | Archief, Toekomstverbond

Burgerbewegingen annuleren infoavond 
De Antwerpse burgerbewegingen Ademloos, Ringland en stRaten-generaal hebben na rijp beraad beslist de infoavond in de Horta, gepland voor maandag 16 maart, uit te stellen. Ook wij willen onze verantwoordelijkheid nemen bij het indijken van het coronavirus. 

Eerder deze week wonnen we rechtstreeks advies in bij een aantal medici en epidemiologen. Dat leerde ons dat we in deze periode zo gedisciplineerd mogelijk moeten inzetten op het vertragen van de verspreiding van het sars-CoV-2-virus en het beschermen van risicogroepen. Ook de overheid raadde inmiddels indoor-evenementen met veel volk af. Bijgevolg dus ook onze infoavond in de Horta, aangezien die steeds kan rekenen op enkele honderden belangstellenden.

Behalve gezondheid is ook participatie en informatie voor ons prioritair. We vinden het dan ook jammer dat we deze beslissing hebben moeten nemen. Deze Horta-avond, die maandag voor de 28ste keer zou plaatsvinden, kwam bovendien op een bijzonder moment. Precies drie jaar geleden – op 15 maart 2017 – sloten we met de overheden het Toekomstverbond. We zouden op maandag 16 maart de balans opmaken, met onder meer een toelichting over de bouwaanvraag voor de Oosterweelverbinding (die half mei in openbaar onderzoek gaat) en het Routeplan 2030 (dat voor de broodnodige modal shift moet zorgen). Ringland, Ademloos en stRaten-generaal schreven ook een nota aan de Vlaamse regering, die we eerstdaags overhandigen aan minister van Mobiliteit Lydia Peeters.

Hoe dan ook zullen we je blijven informeren. Hou volgende week onze nieuwsbrief, de sociale media en onze website in het oog. We legden ook al een nieuwe Horta-avond vast: maandag 25 mei.

Dank voor je begrip en tot gauw in goede gezondheid.

Geef uw mening via het onderstaande contactformulier