Lezing ‘Iedereen even gemeenteraadslid’ (Antwerpen, Auditorium Permeke, 28 maart 2013)

mrt 11, 2013 | Archief, Democratie

CityLabo en Antwerpen aan ’t woord vzw organiseren dit voorjaar een lezingenreeks rond de vraag ‘Is Antwerpen klaar voor de stadsdemocratie 2.0?’. Een must voor de stadsmens van vandaag. En daarmee bedoelen we: iedereen die geïnteresseerd is in de organisatie van onze stad en de veranderingen die er in plaats vinden. Maar ook werknemers van Antwerpse middenveldorganisaties, ambtenaren, ondernemers en politici zullen zeker aan hun trekken komen.
Burgers zijn anno 2013 niet louter toeschouwers. Naast de klassieke middenveldorganisaties, vakbonden, … steken tal van nieuwe interacties en samenwerkingsverbanden tussen burger en politiek de kop op. Deze trend stelt heel wat uitdagingen op het gebied van het organiseren en besturen van een stad. Dat veronderstelt reorganisatie, dialoog en samenwerking tussen burgers, middenveld, overheid en politiek.
Donderdag 28 maart gaan we dieper in op de wettelijke bepalingen op vlak van burgerparticipatie, de gemeente- en districtsraad. Hoe kunnen we als Antwerpenaren meewerken aan de gemeenteraad, districtsraden, … Welke wettelijke/juridische rechten hebben we? En hoe zouden we in Antwerpen hier concreet mee aan de slag kunnen gaan?
Prof. Frankie Schram (Instituut voor de overheid (KUL), UA) zal het wettelijk kader schetsen. Peter Verhaeghe (stRaten-generaal) geeft tips, adviezen, ervaringen, …
Wanneer? Donderdag, 28 maart, 20u tot 22u
Waar? Auditorium Permeke, De Coninckplein, 2060 Antwerpen
Inkom: 5 euro
Inschrijven verplicht via [email protected]

Geef uw mening via het onderstaande contactformulier