Maandag 22 april 20u 25ste Horta-infoavond Toekomstverbond

apr 18, 2024 | Archief, Geen categorie, Toekomstverbond

Op maandag 22 april 2024 organiseren stRaten-generaal en Ademloos i.s.m. Ringland hun 25ste Horta-infoavond (deuren 19.30u, programma 20u)

Een nieuwe stad naast een overkapte ring

 

In het Antwerpse Toekomstverbond (15 maart 2017) werd afgesproken dat de Antwerpse ring (mét een Oosterweelverbinding) maximaal overkapt zou worden. Over de reeds ontworpen en politiek goedgekeurde Ringparken aan de Noordelijke Ring vond op 16 maart ll. in het Antwerpse Provinciehuis een succesvolle Ringdag plaats, met grote opkomst. Over de nog te ontwerpen Ringparken aan de zuidelijke Ring is intussen ook het co-creatieve ontwerpproces opgestart in de inmiddels bekende werkbanken (waarover meer op de Roma-infoavond van Ringland op 1 oktober 2024).

Naast die overkapte ring zal – dankzij het intunnelen en verdiepen van het ringverkeer – een heruitgevonden Antwerpen ontstaan dat zich niet langer met de rug naar de ringzone moet keren. Aan de toekomstige Ringparken zullen nieuwe stadsdelen ontstaan (Ringstad). Tegelijk zullen nieuwe netwerken van mobiliteit (voor voetgangers, fietsers, auto’s en openbaar vervoer) de verblijfskwaliteit en de ontsluiting van de parken, de nieuwe stadsdelen en Antwerpen zelf garanderen.

Over dat Antwerpen van de toekomst – als verbeterde versie van zichzelf – programmeren we tussen 20 en 22u vier presentaties:

1. OV NEXT: naar een vernieuwd en uitgebreid Antwerps premetro-netwerk binnen het Routeplan 2030 (Manu Claeys, stRaten-generaal, i.s.m. Bart van Camp, Lantis)

2. Een Pleinenplan voor het Kiel (Luk Vanmaele, ruimtelijk planner)

3. Zachte Nerven als aangename wijkverbindingen naar de Ringparken (Maarten Pluym, projectleider; Luc Wallays, Omgeving)

4. Stadsvernieuwing en –uitbreiding volgens de goedgekeurde Visie Ringstad (Kitty Haine, AG Vespa)

Vanaf 22u is er gelegenheid voor de gezellige babbel aan de bar, met zoals steeds een gratis drankje

Een niet te missen jubileumavond!

 

Manu Claeys en Anne Baudouin voor stRaten-generaal

Wim van Hees en Dirk Avonts voor Ademloos

Geef uw mening via het onderstaande contactformulier