Neem deel aan de drie webwoensdagen van de burgerbewegingen

mei 22, 2020 | Archief, Toekomstverbond

Uw vragen over het Toekomstverbond 

Ringland, Ademloos en stRaten-generaal organiseren in juni drie online infoavonden rond hun Toekomstverbond met de overheid om samen de leefbaarheid en de mobiliteit in de regio Antwerpen aan te pakken. Gastheren Peter Vermeulen, Wim van Hees en Manu Claeys nodigen u uit om deze 3 webinars thuis op uw beeldscherm bij te wonen. 

Verwacht een antwoord op al uw vragen.

Woensdag 3 juni
Hoe ver staat het met het Toekomstverbond?

  • Toelichting bij de omgevingsvergunningsaanvraag voor de Oosterweelverbinding
  • Modal shift naar duurzamer verkeer via het Routeplan 2030
  • Stand van zaken Haventracé
  • Leefbaarheidsprojecten en Ringparken als opstap naar de overkapping

Gasten: Alexander D’Hooghe (leefbaarheidsintendant), Luc Hellemans (CEO Lantis) en Simon Neyt (coördinator team Routeplan 2030)

Interview: Kris Vanmarsenille (hoofdredactrice Gazet van Antwerpen)

Woensdag 17 juni
Realiseren we de modal shift naar duurzamer verkeer? 

Gasten: Simon Neyt (coördinator team Routeplan 2030), Huib Huyse en Thomas Vanoutrive (Straatvinken)

Woensdag 24 juni
Hoe dragen de Ringparken bij tot de volledige overkapping en betere leefbaarheid?

Gasten: Alexander D’Hooghe (leefbaarheidsintendant) en André Loeckx (prof. em. stedenbouw) 

Inschrijven

Deelnemen is gratis maar registreren noodzakelijk, zodat we u tijdig de link kunnen mailen voor uw toegang tot de virtuele ruimte. Schrijf daarom telkens ten laatste op dinsdag in.  Iedereen is welkom! Stuur deze mail dus door naar buren, vrienden, familie.

>> Ik woon de webwoensdag(en) bij

Bereid u voor en stel uw vraag

Ter voorbereiding van deze webwoensdagen over het Toekomstverbond vindt u hier alles op een rij. Tijdens de webinars kan u via chat vragen stellen, maar u kan ook nu al uw vraag stellen. Zo garanderen we een vlot verloop van de avond. Algemene vragen verwachten we vóór 1 juni.

>> Ik bereid me voor 

Nog info over de bouwaanvraag Oosterweel

Op 30 april diende Lantis de omgevingsvergunningsaanvraag voor de Oosterweelverbinding in. Van 05/06 tot 04/07 loopt daarover het verplichte openbaar onderzoek. U kan in die periode alle documenten van de aanvraag inzien, opmerkingen formuleren of bezwaren indienen. 

Lantis: virtuele zitdagen 

Via www.oosterweelverbinding.be kan u een online afspraak inboeken met een van de Oosterweelexperts binnen Lantis voor een individueel gesprek tijdens de virtuele zitdagen tussen 25 mei en 4 juni. 

Tijdens het openbaar onderzoek, van 05/06 tot 04/07, kan u via www.oosterweelplannen.be de 1.700 plannen en documenten van de bouwaanvraag raadplegen. In die periode kan u ook bezwaren en standpunten over de aanvraag formuleren via het omgevingsloket van de Vlaamse overheid. 

Stad Antwerpen: digitale infovergadering

De stad Antwerpen informeert over de inspraakprocedure tijdens een digitale infovergadering in de week van 8 juni. Info volgt via de informatiekanalen van de stad en www.degroteverbinding.be.

Geef uw mening via het onderstaande contactformulier