Uitnodiging voor Horta-infoavond op 18 november

nov 14, 2019 | Publicaties, Media & Events, Toekomstverbond

Het wordt een spannende 27ste Horta-infoavond, op maandag 18 november om 19.30u, 10 jaar (en 1 maand) na de grootste volksraadpleging ooit in Antwerpen. Het programma is een vijftrapsraket, gevolgd door een dorstlessend glas.

1. Van een vernieuwde MER naar een vernieuwde methodiek qua bouwvergunning

Manu Claeys presenteert: het proces van deze MER was veel intensiever dan normaal. Omdat dit een kolossaal en complex project is. En ook omdat participatie meer tijd en onderzoek vraagt. En omdat het project blijft evolueren. Een uitdaging, ook voor het MER bureau Anteagroup. Manu vertelt ons wat deze nieuwe werking opbrengt. Spannend!

2. Drie grote knopen ontward door design via scrumsessies – een nieuwe manier van samen ontwerpen

Hella Rogiers, Christophe Lambrechts en Nathalie Waterplas presenteren: sinds herfst 2017 wroeten we op het oplossen van drie hardnekkige knopen in de Oosterweel verbinding: de Oosterweelknoop bij Noordkasteel, de aansluiting bij Groenendaallaan en de Hollandse knoop. Samen met experts en specialisten hebben we een nieuwe ontwerpmethode gebruikt en zo samen de knopen ontward. Dit geeft goede moed voor wat nog voor ons ligt. Spannend!

3. De Lantis-kijk op 2020: “de toekomst is aan de durvers”

Lantis is de nieuwe naam van de opvolger van de nv BAM. En wie kan dit Lantis beter presenteren dan CEO Luc Hellemans?  Welke zetten we in 2020 om te starten met de realisatie van de Oosterweelverbinding én fase 1 van de overkappingen en andere leefbaarheidsprojecten. Wat is het hectische programma tot aan de start van de werken? Hoe maken we van dit project de hefboom voor duurzame mobiliteit en hoe bouwen we aanpassingsvermogen in? Welk vergunningentraject is daarvoor nodig?  De ultieme intentie van het Lantis team is te zorgen voor een “futureproof Oosterweelverbinding”. Spannend!

4. Doorkijk naar de andere projecten die we plannen

Peter Vermeulen doorloopt met flinke pas nog een aantal projecten uit het Toekomstverbond: de eerste aanzet tot een totaal herziene spaghettiknoop aan ring Zuid, een doorkijk naar zone West (Linkeroever en Zwijndrecht), de aanpak van de onderbouw van de toekomstige Ring, de aansluiting van de Ring aan de Oosterweel, werkbank Routeplan 2030 over de modal split, werkbank Radikaal Haventracé… Spannend!

5. Q&A: stel je vragen aan de presentatoren!

Wim van Hees probeert dit in goede banen te leiden. Jij hebt allicht veel vragen; wij vinden dit natuurlijk… spannend!

Tot slot heffen we het glas op het succes van de werf van de eeuw én van dit experiment dat het Toekomstverbond voor een leefbaar Antwerpen is. 

Tot maandag 18 november in Zaal Horta, Hopland 2, 2000 Antwerpen, deuren 19:30, start stipt om 20 uur! 

Wim van Hees, Ademloos      Manu Claeys, stRaten-generaal     Peter Vermeulen, Ringland      Luc Hellemans, Lantis. 

26 en 27 november: nieuwe Ringdagen, door de leefbaarheidsintendant en zijn partners, in de schitterende nieuwe handelsbeurs, zie ookhttps://www.degroteverbinding.be

Geef uw mening via het onderstaande contactformulier